Dierlijke Bijproducten

In Wijster (Drenthe) zit de planning van Aart van Looijengoed transport Wijster BV. 

De planning regelt het transport van dierlijke bijproducten de bijproducten worden geladen bij toonaangevende Nederlandse pluimveeslachterijen.

De bijproducten (slachtafval) worden gescheiden geladen in daarvoor speciaal gemaakte roestvrijstalen vloeistofdichte containers en zijn voorzien van dakluiken.

De verschillende producten verdelen wij onder in vlees, veren, bloed en al deze producten vallen onder Cat. 3 wat betekent niet bestemd voor menselijke consumptie.

Het vlees en de veren halen wij op met speciaal daarvoor geschikte trucks met aanhanger, het bloed laden wij met 2 roestvrijstalen tankopleggers. Deze opleggers zijn uitgevoerd met een temperatuurregistratiesysteem waarmee we de temperatuur van het bloed kunnen registreren.

De bijproducten worden verwerkt tot meel (vleesmeel, verenmeel, bloedmeel) dat word weer gebruikt als grondstof voor o.a. de diervoedingsindustrie, petfood, landbouw diervoeder, aquafeed, meststof, het vet/olie wat ook word gewonnen uit de kipbijproducten gaat naar de veevoerindustrie of word gebruikt voor de biodieselindustrie.

Om de werkzaamheden uit te mogen voeren moeten wij voldoen aan verordening EG 1069/2009 (Verordening dierlijke bijproducten) en zijn wij geregistreerd bij de NVWA onder nummer EG 207481. 

Ook beschikken wij over een VIHB nummer, GL516849VXXX, met als werkgebied Benelux.

Ons jonge en goed onderhouden wagenpark is volledig Euro 6 en hiermee voldoen wij aan de strenge millieu eisen die gelden.

Al onze auto`s zijn voorzien van een GPS-volgsysteem zodat onze planning op ieder moment van de dag kan zien waar onze medewerkers zich exact bevinden.
Bij een spoedklus kunnen wij direct met ons GPS-volgsysteem zien welk voertuig het snelst op de gewenste locatie kan zijn en voorkomen we onnodige kilometers wat resulteert in brandstofbesparing.

Onze medewerkers houden hun kennis up-to-date door middel van nieuwe trainingen en opleidingen en voldoen zo aan de eisen van de code 95

Melk

In Hierden zit de planning van Aart van Looijengoed transport Hierden BV.

Vanuit deze vestiging plannen wij het transport van rauwe melk vanaf de melkveehouder naar de diverse melkfabrieken in Nederland. Wij rijden met 3 RMO’s (Rijdende Melk Ontvangst) in opdracht van Vreugdenhil Dairy Foods 24/7 en 365 dagen per jaar. De melk word door ons opgehaald bij de melkveehouder en met de uiterste zorg naar de fabriek gebracht zodat de kwaliteit en de voedselveiligheid gegarandeerd is.

De auto’s worden dagelijks gewassen van buiten en de tank en het innamesysteem worden verplicht elke 24 uur, volgens de strenge normen binnen de zuivelketen, gereinigd.

Alle chauffeurs in het melktransport zijn speciaal voor dit werk door Qlip opgeleid en volgen jaarlijks een bijscholingscursus. Daarnaast krijgen zij jaarlijks 2x controle op de werkwijze tijdens het innemen van de melk deze controle word uitgevoerd door een erkende controleur van Qlip.

Certificeringen

Aart van Looijengoed voldoet aan de door Qlip vastgestelde normen:

- Procescertificering Melktransport

transport transport transport